Дортмунд и Байерн с победи преди мача на сезона в Германия (видео)


В. Мухарски

Борусия Дортмунд запази преднината си на върха в Бундеслигата и след 29-ия кръг. "Жълто-черните" спечелиха с 3:1 гостуването си на Волфсбург.Шампионите определено бяха по-добрият отбор и дори пропиляха доста положения, но в крайна сметка заслужено си тръгнаха с трите точки.

Левандовски в 22-ата минута се възползва от центриране на Перишич и на метри пред вратата не да сбърка за 1:0. След почивката Борусия бързо удвои аванса си. В 49-ата минута Гюндога вкара за 2:0. „Вълците" успяха да намалят след час игра, чрез Манджукич, който засече центриране на Дежага.

Волфсбург остана с човек по-малко преди края на редовната част, когато Мадлунг бе изгонен. В последната минута Левандовски вкара решителния трети гол за своя тим и по този начин сложи точка на спора. В следващия кръг е и решителния за титлата мач, в който Дортмунд приема Байерн.

Тимът от Мюнхен днес беше на крачка от голяма издънка при домакинството си на Аугсбург. "Баварците" все пак стигнаха до успех  с 2:1 и продължава да бъде на 3 точки от Борусия Дортмунд. Марио Гомес откри резултата още в 1-ата минута, но Джа-Чеол Коо изравни в 23-ата минута. Крайното 2:1 оформи Гомес с втория си гол в срещата, който падна след един час игра.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



240