Байерн и Шалке правят живота на Дортмунд все по-лесен (видео)


В. Мухарски

Байерн Мюнхен загуби като гост на Байер Леверкузен с 2:0, като по този начин "баварцните" могат доста сериозно да изостанат от върха, ако Борусия Дортмунд спечели мача си по-късно тази вечер. Срещата започна с атаки на гостите, като още при първата Кроос не успя да направи добавка, след като преди това Алаба направи сериозен пропуск.

"Баварците" превъзхождаха противника си през първата част, но въпреки това не успяха да стигнат до попадение. В 31-ата минута при първото си по-сериозно положение Шюрле можеше да даде аванс на домакините, но Нойер спаси.

След почивката "аспирините" стигнаха до победа с два гола в края на мача. В 79-ата минута Дердиок настигна топката, която бе почти до аутлинията и я пусна успоредно на голлинията, където Кислинг засече в мрежата за 1:0. В последната минута на срещата Белараби вкара втория гол и по този начин оформи крайния резултат - 2:0 за Байер.

В друга среща от кръга друг фаворит - Шалке 04 също допусна загуба като гост на Фрайбург. Домакините, без Гара Дембеле в състава си, се наложиха с 2:1 над своя съперник. В 18-ата Себастиан Фрайс откри резултата, а в 66-ата минута Даниел Калигури удвои резултата. Единственото попадение за тима от "Фелтинс Арена" реализира Теему Пуки в 72-рата минута. Шалке е на 4-то място, на осем точки от лидера Борусия Дортмунд.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



159