Борусия М изпусна да заеме първо място в Бундеслигата (видео)


В. Мухарски

Борусия Мьонхенгладбах направи грешна стъпка в борбата си за титлата, след като днес завърши наравно 1:1 при домакинството си на Хамбургер в мач от от 23-ия кръг на немското първенство. Двубоят на „Борусия-Парк” започна с превъзходство на домакините, които създадоха повече положения. Хуан Аранго и Игор Де Камарго пропуснаха от добри позиция, но в края на първата част Борусия все пак поведе в резултата.

В 45-ата минута Мике Ханке прати с глава кълбото във вратата на Хамбургер за 1:0. След почивката гостите се активизираха и близо до гол бяха Арслан и Янсен. Все пак играчите на Хамбургер стигнаха до така желаното изравнително попадение в 56-ата минута, когато Арслан стреля с десния крак и прати кълбото неспасяемо в мрежата на домакините и по този начин оформи крайното 1:1.

Последваха възможности и пред двата отбора, но до ново попадение така и не се стигна. В последнияте минути на срещата Аранго пропусна добро положение за домакините и по този начин двубоят завърши наравно.

След тази среща Борусия Мьонхенгладбах остана на 2-ото място с актив от 47 точки, като е на 2 зад лидера Борусия Дортмунд, който обаче е с мач по-малко. Хамбургер от своя страна е на 8-ма позиция с 27 пункта.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



127