Байерн се издъни срещу Хамбургер и остави първото място на Дортмунд (видео)


В. Мухарски

Байерн Мюнхен продължава с неубедителното си представяне. "Баварците" не успяха да стигнат до повече от равенството - 1:1 при визитата си на Хамбургер. Ремито струваше на Байерн първото място в класирането. Както е известно от вчера то се заема от шампиона Борусия Дортмунд, които са с 43 точки, "баварците" са втори с 41 пункта.

В срещата днес гостите от Мюнхен имаха тотално превъзходстово, но това не им помогна да се поздравят с успеха. Единствено в началните минути домакините опитаха да натиснат своя именит съперник, но удари на Петрич и Вестерман не попаднаха в целта.

Последваха атаки на Байерн, като близо до попадение бе Рибери, а малко след това "баварците" вкараха топката във вратата на Хамбургер, но попадението не бе зачетено заради нарушение на Гомес. Малко по-късно Марио и Мюлер обстрелваха вратаря на домакините, но без успех.

Така се стигна до 23-ата минута, когато Гереро проби отляво, даде отличен пас, който не можа да бъде пресечен от защитниците на Байерн и топката стигна до Сала, който с диагонален удар прати топката в десния ъгъл на Мануел Нойер – 1:0. До края на първата част Рибери и Робен нямаха късмет да изравнят резултата.

След почивката играчите на Байерн все пак стигнаха до така желаното попадение. В 72-ата минута Мюлер прокара топката, която стигна до резервата Олич, който отблизо се разписа за крайното 1:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



219