Феновете на Байерн Мюнхен против сделка с Газпром


Н. Гавазов

Ултрасите на Байерн Мюнхен отново напомниха на ръководството на клуба за своето съществуване. Ако година по-рано радикалните фенове протестираха против трансфера на вратаря Мануел Нойер, изготвяйки таблички с надписи „Koan Neuer!", то сега дадоха да се разбере, че изобщо не са радостни от идеята руският гигант „Газпром" да стане спонсор на клуба.

Както е известно, в края на миналата година президентът на Байерн Ули Хьонес потвърди наличието на контакти с руснаците, а в медийното пространство се появиха слухове, че „Газпром" е готов е готов да започне да излива пари в немския гранд, разбира се срещу изкупване на част от акциите на Байерн.

Феновете не забравиха за тези намерения на ръководството и по време на първата домакинска среща за 2012 година на отбора си, напомниха на ръководството, че са против подобна сделка. За целта бе изготвен специален банер „No Gazprom", който бе разположен на Южната трибуна, а преди началото на двубоя с Волфсбург от 19-я кръг на Бундеслигата, в част от репертоара на немските запалянковци бяха включени песни против руския концерн и евентуалното сътрудничество с него.

 

124