Байерн с класическа победа, Рибери с червен картон (видео)


В. Мухарски

Байерн Мюнхен постигна класическа победа над Кьолн с 3:0 в първия мач от последния 17-ти кръг от есенния дял на немската Бундеслига. Първата част ще се запомни с двата жълти картони, които получи звездата на "баварците" Франк Рибери в 33-ата минута. Французинът получи две официални предупреждения само в рамките на секунди, след като срита Серено и после го хвана за лицето, като така техничарят остави своите съотборници с човек по-малко срещу един от най-неудобните съперници в цялата история за Байерн.



При резултат 0:0 завърши първото полувреме. И трите попадения паднаха след почивката. В 48-ата минута Жеромел сгреши фатално, топката стигна до Мюлер, който даде чудесен пас към Марио Гомес и за нападателя не бе проблем да се разпише от няколко метра - 1:0.



В 63-ата минута Тони Кроос центрира към Давид Алаба и младият австрийски национал реши всичко в този мач с втори гол за домакините. Малко преди края на мача и Кроос попадна в прегръдките на своите съотборници, след като направи безпомощен стража на гостите и по този начин оформи крайния резултат.



С този успех играчите на Байерн увеличиха актива си на 37 точки и по този начин ще посрещнат новата 2012 година като лидери в класирането в Първа Бундеслига. „Козлите“ са на десета позиция с 21 пункта.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



195