Малшанс и три греди лишиха Дортмунд от победата (видео)


В. Мухарски

Борусия Дортмунд остана на второ място в класирането на немската Бундеслига. "Жълто-черните" завършиха наравно 1:1 при домакинството на Кайзерслаутерн. Шампионите имаха превъзходство, но уцелиха на три пъти гредите и по този начин така и не вкараха второ попадение. Една от звездите на отбораМарио Гьотце остана на пейката, но по късно му се наложи се да влиза в игра и да спасява положението.



В 14-ата минута след меле в наказателното поле и след ефектен страничен удар на Левадновски, топката попадна в напречната греда. Кагава все пак даде преднина на Борусия Дортмунд. В 27-ата минута японецът получи пас от Гроскройц и с удар от линията на наказателното поле откри резултата – 1:0.



В последната минута на първата част Шахан бе пред голлинията и успя да избие топката, която влизаше във вратата на гостите.



В 60-ата минута турчинът с германски паспорт Олчай Шахан изравни резултата. Тогава Пишчек опита да изчисти топката след едно центриране, но тя попадна на крака на халфа, който от воле я прати в мрежата на Борусия – 1:1.



В 72-ата минута шампионите уцелиха втора греда след като Да Силва центрира от пряк свободен удар и Хумелс с глава прати топката в десния страничен стълб. В 82-ата минута домакините за трети път разтърсиха гредата – Гьотце напредна и с хубав удар  уцели напречния стълб.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



234