Щутгарт загуби в Бремен (видео)


Н. Гавазов

Отборът на Вердер Бремен се наложи с 2:0 над Щутгарт в мача между двата тима, който е част от 14-ия кръг на Бундеслигата. По този начин, хората на Томас Шааф отговориха на своите критици след катастрофата 0:5, която претърпяха срещу Борусия М'гладбах през миналия уикенд Успехът изпрати „зелените" на четвърта позиция с три точки разлика от лидера Борусия Дортмунд. „Швабите" пък са седми на осем точки от върха.

Мачът на „Везерщадион" премина равностойно, с леко предимство на гостите през първото полувреме и по-активна игра на домакините след почивката. Именно тогава Вердер се възползва от своите шансове и с попадения на Хънт и Налдо грабна победата.

В 57-ата минута Фритц преодоля двама футболисти на Щутгарт и подаде към Аарън Хънт, който не остави никакъв шанс на стража на гостите Улрайх. Десет минути по-късно отпаднаха всички въпросителни относно победителя в мача. При изпълнение на непряк свободен удар топката попадна в Налдо, който със силен удар я изпрати в десния ъгъл на вратата на „швабите".

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



154