Дортмунд мачка, Вердер също с победа, резултати от Бундеслигата (видео)


В. Мухарски

Борусия Дортмунд грабна успеха срещу Волфсбург с впечатляващото 5:1 в среща от 12-ия кръг на Бундеслигата. С Тази си победа дортмундци излязоха на второ място в класирането преди утрешните мачове на Байерн Мюнхен и Шалке 04.

В 11-ата минута "жълто-черните" излязоха напред  в резултата. След бързо изпълнение на тъч топката стигна до Кагава, той мигновено подаде към Марио Гьотце и младата звезда на Борусия с шут в далечния ъгъл откри резултата. В 31-ата минута Гроскройтц имаше нещастието да нацели гредата, а три минути по-късно същото се случи и на Марио Манджукич. В самия край на първото полувреме бърза атака на Борусия изведе Роберт Левандовски на отлична позиция, той подаде към Кагава, който не сгреши за 2:0.

Въпреки по-силната игра на "жълто-черните" през втората част Волфсбург беше тимът, който вкара гол. При контраатака на "вълците" в 60-ата минута Ашкан Деяга напредна отдясно и намери Кристиан Треш, като  при негово подаване към Александър Хлеб Вайденфелер се подхлъзна и Хлеб без проблем намали на 1:2. Радостта на Волфсбург бе само една минута, тъй като В 61-ата Лукаш Пишчек продължи към Свен Бендер центриране от ъглов удар и младият халф с глава възстанови преднината от два гола на своя тим.

В 66-ата минута домакините стигнаха до четвърти гол. Кагава намери с фантастично подаване Левандовски, който сам срещу Беналио вкара за 4:1 чрез хубав прехвърлящ удар. В 78-ата минута Марио Гьотце вкара втория си гол в мача и по този начин оформи крайния резултат.

В друга среща от кръга Вердер Бремен пребори с 3:2 Кьолн. С хеттрик се запомни Клаудио Писаро (49, 54-д, и 86). През първата част за Кьолн вкараха чрез Кристиан Клеменс (3) и Лукас Подолски (45). Червен картон в 53-тата минута на Серено от гостите беше ключов момент в мача.

Резултати от Бундеслигата:

Борусия (Д) - Волфсбург  5:1 
Нюрнберг - Фрайбург  1:2 
Херта - Борусия (М)  1:2 
Вердер - Кьолн  3:2 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



234