Олич: Ако не играя редовно, аз ще напусна Байерн Мюнхен


Н. Гавазов

Хърватският нападател Ивица Олич изрази недоволството си от сегашното си положение в Найерн Мюнхен и разкри желанието си да потърси начин да напусне клуба, ако нещата не се променят. 32-годишният футболист влезе като резерва в 62-та минута при победата с 6:0 на Байерн срещу Инголщад за Купата на Германия, което всъщност е разочаровало Олич.

„С всяка тренировка се чувствам по-добре. Но съм разочарован, че не започнах титуляр срещу Инголщад. Трябва да съм доволен, че поне поиграх половин час. Винаги съм казвал, че не мога да съм доволен когато не играя. Казвам го и сега. Ако видя, че не играя достатъчно, трябва да помисля за бъдещето. Не се радвам, че в зимата на моята кариера аз седя на пейката. Така че ако тук не играя ще опитам някъде другаде. Засега обаче ще опитам всичко тук", цитира Goal.com. думите на Олич.

Хърватинът бе ключова фигура за Байерн през сезон 2009/10, отбелязвайки 19 гола във всички състезания, като баварците спечелиха титлата в Бундеслигата и достигнаха до финал в Шампионска лига. Наскоро той получи похвала от треньора на Байерн Юп Хайнкес за желанието, с което участва в тренировъчния процес. Това обаче явно е недостатъчно за футболиста.

Олич е на 32 години, част от Байерн е от лятото на 2009 година. Преди това той изкара два сезон в Хамбургер. Има общо 117 мача и 41 гола в Бундеслигата.

 

174