Ранени и арестувани след мач за Купата на Германия


Н. Гавазов

Полицията в Дортмунд обяви, че е арестувала 15 души, а няколко други са ранени при сблъсъци между органите на реда и привържениците на Динамо Дрезден след мача за Купата на Германия срещу Борусия Дортмунд. Както е известно, шампионите на Германия спечелиха с 2:0 и се класираха за третия кръг на турнира. Това явно не се хареса на феновете на Динамо, които преди мача вече се бяха сбили с полицията, и след неговия край нападнаха органите на реда. Самата среща беше прекъсвана няколко пъти, когато запалянковците от Източна Германия хвърляха по терена фойерверки и хартиени ленти. Безумието на вандалите достигна своя апогей, когато те завързаха шаловете си по оградата, отделяща сектора от терена, след което ги запалиха, което наложи намесата на пожароспасителния отряд на стадиона.

„Не сме очаквали от нашите фенове подобни реакции и сме изненадани от това, което те направиха. Разбира се, че осъждаме подобни хулигански прояви - щом се пречи на нормалното провеждане на един двубой, няма как да подкрепим подобни неща", заяви лидерът на Динамо Дрезден Роберет Кох.

„Не знам какво да кажа. Това са наши фенове и аз се срамувам от това, което те направиха. Съжаляваме за всичко, което се случи на стадиона", заяви старши-треньорът на гостите Ралф Лоосе.

 

472