Анонс на 8-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Майнц 05 – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 25.10.2024 г.
Час: 21:30

Отборът на Майнц 05 продължава да е в отчайваща форма на собствен терен и в предишния кръг "червените“ инкасираха трета поредна загуба у дома. Този път Майнц отстъпи с 0:2 от устремилия се към върха състав на РБ Лайпциг. "Червените“ са 12-ти и са с 8 точки.

Борусия Мьонхенгладбах пък записа втора поредна домакинска победа и общо трета от началото на сезона. Преди седмица "жребчетата“ сразиха с 3:2 коравия Хайденхайм. Селекцията на Херардо Сеоане има 9 точки и е на 11-то място в колоната.

Прогноза: Майнц 05 – Борусия Мьонхенгладбах 1:1


Аугсбург – Борусия Дортмунд
Дата: 26.10.2024 г.
Час: 16:30

Аугсбург инкасира трета загуба за последните си пет мача и общо четвърта до момента. Преди седмица баварците отстъпиха с 1:3 на гости на Фрайбург, а поражението остави южняците със 7 точки. Аугсбург е непосредствено над опасната зона и заема спасителното 15-то място. Гумни и Варгас са отсъстващи са домакините.

Борусия Дортмунд продължава да е безпогрешен домакин и в последния си мач от първенството "жълто-черните“ надвиха с 2:1 новака Санкт Паули. Така хората на Нури Шахин имат 13 точки и са 7-ми в подреждането. През седмицата BVB допусна първа загуба в Шампионската лига и падна с 2:5 на гости на Реал Мадрид в повторение на финала от последното издание на надпреварата, като вестфалци допуснаха пълен обрат през втората част. Адейеми, Рейна и Дуранвил са с травми.

Прогноза: Аугсбург – Борусия Дортмунд 0:2


РБ Лайпциг – Фрайбург
Дата: 26.10.2024 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг продължава гонитбата с гранда Байерн Мюнхен за лидерската позиция в Бундеслигата. "Червените бикове“ записаха трета поредна победа и общо пета до момента, след като в предишния кръг селекцията на Марко Розе срази с 2:0 като гост Майнц 05. Лайпциг има 17 точки, с колкото е и Байерн, но головата разлика на клуба от Източна Германия е по-лоша и поради това е на 2-ро място във временното класиране. През седмицата "червените бикове“ паднаха с 0:1 у дома от Ливърпул в двубой от Шампионската лига. Раум, Шлагер и Зейвалд са контузени.

Силната серия на Фрайбург продължава и южняците стигнаха до четвърта победа за последните си пет мача в първенството и общо пети успех до момента. В предишния кръг Фрайбург срази с 3:1 у дома Аугсбург. Така отборът събра 15 пункта и е на 3-то място в подреждането. Гулде, Киерех, Рьол и Шмид са с травми.

Прогноза: РБ Лайпциг – Фрайбург 2:1


Санкт Паули – Волфсбург
Дата: 26.10.2024 г.
Час: 16:30

Целта пред Санкт Паули със сигурност ще е да успее да се задържи в елитната дивизия, макар че след първите седем кръга на кампанията това не изглежда лесна задача. В предишния кръг "пиратите“ допуснаха втора поредна загуба и общо пета до момента, след като отстъпиха с 1:2 от Борусия Дортмунд. Северняците са под чертата и заемат 16-то място, като имат 4 точки на сметката си.

Волфсбург също е непостоянен в представянето си до момента и в предишния кръг "вълците“ паднаха с 2:4 у дома от Вердер, като продължават да нямат победа пред собствена публика. Поражението остави възпитаниците на Ралф Хазенхютъл със 7 точки, а Волфсбург е 13-ти в колоната.

Прогноза: Санкт Паули – Волфсбург 1:2


Щутгарт – Холщайн Кил
Дата: 26.10.2024 г.
Час: 16:30

Серията от пет поредни мача без поражение за вицешампиона Щутгарт, в която "швабите“ записаха две победи и три равенства, приключи в предишния кръг. Тогава играчите на Себастиан Хьонес паднаха тежко с 0:4 при гостуването си на лидера Байерн Мюнхен. Загубата остави Щутгарт с 9 точки, а отборът е на 10-та позиция. През седмицата Щутгарт стигна до победа в Шампионската лига, надигравайки с 1:0 като гост италианския гранд Ювентус.

След първите седем кръга на сезона правещият исторически първи сезон в Бундеслигата – Холщайн Кил, продължава да е един от двата отбора, които все още нямат успех на сметката си до момента. В предишния кръг северняците паднаха с 0:2 у дома от коравия Унион Берлин. Холщайн е на предпоследното 17-то място и е с 2 точки.

Прогноза: Щутгарт – Холщайн Кил 3:0


Вердер Бремен – Байер Леверкузен
Дата: 26.10.2024 г.
Час: 19:30

Въпреки че няма победа пред собствена публика до момента, отборът на Вердер е много силен в своите гостувания. "Бременските музиканти“ са в серия от три последователни успеха далеч от дома, като нямат загуба при визитите си. В предишния кръг хората на Оле Вернер се наложиха с 4:2 срещу Волфсбург. Северняците са 8-ми и имат 11 точки. Алверо, Щаге и Щарк са в лазарета на домакините.

Шампионът Байер Леверкузен се върна обратно на победните път след двете поредни равенства, които записа в първенството. В последния си мач "аспирините“ постигнаха ценен успех, надигравайки с 2:1 у дома коравия Айнтрахт след обрат. Възпитаниците на Чаби Алонсо имат 14 точки и са 4-ти в класирането, като са на три пункта от върха. През седмицата "аспирините“ завършиха 1:1 при гостуването си на Брест в двубой от Шампионската лига.

Прогноза: Вердер Бремен – Байер Леверкузен 1:2


Унион Берлин – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 27.10.2024 г.
Час: 18:30

По всичко личи, че след кошмарния последен сезон Унион си е взел поуките и няма да допусне втора поред разочароваща кампания. След първите седем кръга "железните“ дават заявки, че отново ще атакуват местата, даващи право на участие в Шампионската лига. В момента играчите на Бо Свенсон са 5-ти и имат 14 точки, като столичани са в серия от две поредни победи и общо три за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг Унион се наложи с 2:0 на гости на новака Холщайн Кил. Юранович и Скарке са отсъстващи.

Айнтрахт е друг от отборите, който също се е устремил към челните позиции. В предишния кръг обаче "орлите“ допуснаха второ поражение до момента, като отстъпиха с 1:2 на гости на шампиона Байер Леверкузен след обрат. Загубата остави предвождания от Дино Топмьолер клуб с 13 пункта, като Айнтрахт е 6-ти. Хьойлунд е аут за гостите.

Прогноза: Унион Берлин – Айнтрахт Франкфурт 2:2


Хайденхайм – Хофенхайм
Дата: 27.10.2024 г.
Час: 20:30

Хайденхайм се представя много по-неуверено през настоящия сезон, когато приятната изненада от миналогодишната кампания в Бундеслигата трябва да съчетава изявите си в първенството с участие в европейските клубни турнири. За последните си пет мача тимът от едноименния град инкасира четири загуби. Преди седмица Хайденхайм отстъпи с 2:3 на гости на Борусия Мьонхенгладбах и остава с 9 точки, заемайки 9-та позиция в таблицата.

Хофенхайм успя да прекъсне негативната серия от пет поредни мача без победа, в която хората на Пелегрино Матарацо допуснаха четири поражения и равенство, и в предишния кръг "сините“ се наложиха с 3:1 у дома над последния в класирането Бохум. Хофе е със 7 пункта и е 14-ти.

Прогноза: Хайденхайм – Хофенхайм 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
215