Късен гол лиши Байерн от 3-те точки срещу Айнтрахт


F.

Омар Мармуш вкара два гола и донесе равенството в 4-ата минута на добавеното време, а Айнтрахт Франкфурт завърши 3:3 с лидера Байерн Мюнхен в драматичен мач от шестия кръг на Бундеслигата.

Мармуш отбеляза в края, след като Байерн не успя да реши мача по-рано и играчите на тима допуснаха три гола след контраатаки.

Байерн поведе с гол на Мин-Джа Ким в 15-ата минута, но Франкфурт реализира два пъти до почивката. Мармуш изравни в 22-ата и подаде на своя партньор в атака Уго Екитике, който направи 2:1 в 35-ата.

Другият централен защитник на Байерн Дайот Упамекано, възстанови равенството 2:2 три минути по-късно, а Майкъл Олисе изведе Байерн отново напред осем минути след подновяването на играта. Най-добрият голмайстор на лигата Мармуш имаше последната дума за 2:2 с осмия си гол за сезона.

Това беше трети мач на Байерн без победа, след като те направиха 1:1 с шампиона Байер Леверкузен преди седмица и след това загубиха за първи път през сезона в средата на седмицата с 0:1 от Астън Вила в Шампионската лига.

Байерн се върна начело в класирането, изпреварвайки по голова разлика РБ Лайпциг, който спечели с 1:0 срещу Хайденхайм по-рано в неделя. Айнтрахт Франкфурт, който щеше да излезе на върха за първи път от 25 години с евентуална победа, изостава с една точка на третото място.

83