Леверкузен с издънка срещу новак


F.

Шампионът Байер Леверкузен завърши 2:2 с новака Холщайн Кил, а Унион Берлин победи Борусия Дортмунд с 2:1 в срещи от шестия кръг на футболното първенство на Германия.

Байерн поведе с 2:0 още до осмата минута след попадения на Виктори Бонифейс и на Йонас Хофман, а в 26-ата гол на Бонифейс беше отменен заради засада след намеса на системата за видеоарбитраж (ВАР). Асистенциите и за двата гола бяха дело на Есекиел Паласиос, който днес навърши 26 години.

Гостите от Холщайн Кил обаче успяха да изравнят. Макс Гешвил върна един гол в петата минута на добавеното време на първото полувреме, след като засече с глава центриране от ъглов удар на Люис Холтби. Ян-Фите Арп в 69-ата от дузпа беше точен за 2:2.

Байер също имаше преднината от 2:0 в първия мач при победата с 3:2 срещу Борусия Мьонхенгладбах и седмица по-късно при домакинска загуба с 2:3 от РБ Лайпциг.

В днешния ден треньорът на домакините Шаби Алонсо отбеляза две години начело на тима. Той започна работа в Леверкузен на 5 октомври 2022-а, наследявайки Херардо Сеоане. Миналия сезон отборът стана шампион, след като премина цяла кампания в Бундеслигата без загуба, а освен това взе и Купата на Германия.

Байер Леверкузен заема пета позиция в класиране с актив от 11 точки, а Холщайн Кил се намира на предпоследното 17-о място с 2.

27