Мусиала не изключи напускане на Байерн


Н. Гавазов

Атакуващият полузащитник Джамал Мусиала, посочен като трансферна цел за топ клубове от Висшата лига, не изключи възможността да напусне Байерн в края на сезона.

Мусиала ще има само 12 месеца от договора си след края на този сезон, което може да накара Байерн да продаде звездата си, освен ако Джамал не е осигурил нова сделка дотогава.

Грандове от Висшата лига като Ливърпул и Манчестър Сити следят отблизо ситуацията на Мусиала, а 21-годишният германски национал не изключи възможността да се завърне в Англия, където прекара известно време в академиите на Саутхемптън и Челси.

"Когато живеех в Англия, играех за местните отбори и всичките ми приятели бяха там, така че известно време всичко беше английско за мен, но след това отново започнах да виждам немската страна на себе си, когато се върнах тук. Можеш да кажеш, че част от мен винаги ще бъде такава.

Наистина нямам план или нещо подобно. Опитвам се да не изпреварвам мислите си за това къде искам да бъда, защото нещата винаги могат да се променят след година или месец.

На шест години никога не съм мислил, че на седем ще живея в Англия! Така че не знам. Отворен съм за всичко, но съм много щастлив, където съм в момента“, заяви Мусиала.

47