Айнтрахт, Мьонхенгладбах и Волфсбург с победи в кръга на Бундеслигата


F.

Айнтрахт Франкфурт празнува заслужена първа победа за сезона – 3:1 на свой терен над Хофенхайм. И въпреки че гостите се подобриха през второто полувреме и изглеждаха по-агресивни в нападение, рядко бяха наистина опасни.

Юго Екитике откри резултата в 24-ата минута след подаване на Омар Мармуш. Екитике пък асистира за 2:0 9 минути по-късно на Хуго Ларсон. Андрей Крамарич върна едно попадение за гостите в 54-ата минута, а крайното 3:1 беше оформено от Мармуш след подаване на ветерана Марио Гьотце.

Борусия Мьонхенгладбах си тръгна с успех от гостуването на Бохум с 2:0. Тим Клийндийст  в 67-ата минута и Франк Онора в 78-ата се разписаха, като си размениха асистенции за головете. Иначе зелено-черните доминираха през цялото време, но успяха да прекършат съпротивата на Бохум едва в последния половин час.

Волфсбург също има първи успех от днес, побеждавайки с 2:0 новака Холщайн Кил. Максимилиан Арнолд в 27-ата минута и Себастиан Борнаув в 30-ата гарантираха успеха на "вълците".

Голово шоу с шест гола и равенство 3:3 сътвориха Щутгарт и Майнц. Домакините поведоха с 2:0, след това с 3:2 в 88-ата минута. И вече вероятно се виждаха победители, когато Марсел Лийч в 94-ата минута с глава засече в мрежата центриране на Силван Видмер.

31