Нистелрой: Моята кариера в Хамбургер е към края си


Н. Гавазов

Нападателят на Хамбургер Рууд ван Нистелрой призна, че е твърде вероятно следващия мач на отбора му с Борусия Мьонхенгладбах да бъде последен за него в Бундеслигата и допълни също така, че има намерение от следващия сезон да продължи кариерата си в отбор от испанската Ла Лига, съобщава в днешния си брой Bild.

„Надявам се, че на мен ще ми се отдаде да изляза на терена в последния мач срещу Борусия. Планирам да проведа пълноценна тренировка днес, защото травмата вече не ме безпокои. Искам най-накрая да напусна редовете на запалянковците. Разбира се, искам и да им благодаря, защото те ме поддържаха постоянно в момент, в който аз не можех да помагам на отбора си", цитира Bild Нистелрой.

„Впрочем, твърде вероятно е моята кариера в Хамбургер да е към края си. Все още не е ясно къде ще започна през новия сезон. Иска ми се това да бъде Испания. Вече получих няколко конкретни предложения, но все още не искам да ги обсъждам", допълва нападателят.

Както е известно, до своето преминаване в Хамбургер през 2010 година Нистелрой игра четири сезона в Реал Мадрид. За сегашния си отбор той проведе 24 мача, в които отбеляза 7 гола, но от средата на април е извън терените заради травма.

193