Белингам потвърди, че ще остане в Дортмунд


Н. Гавазов

Полузащитникът на Англия Джуд Белингам потвърди, че ще остане в Борусия Дортмунд през следващия сезон.

Белингам направи брилянтен втори немски сезон след преместване на £25 милиона от Бирмингам, като отбеляза шест гола и осигури 11 асистенции. Също така в тази кампания Джуд започна редовно да бъде призоваван в националния отбор.

18-годишният англичанин бе назован като трансферна цел за Ливърпул и Манчестър Юнайтед, но грандът от Висшата лига ще трябва да има търпение поне една година.

"Следващият мач за Дортмунд е единственото бъдеще, за което се сещам.

Наистина очаквам следващия сезон с нетърпение. Нямам търпение най-накрая да започне. Но да, ще бъда тук следващия сезон и ще бъда готов.

Знам, че съдбата ми е в моите ръце и знам, че мога да продължа да се развивам, ако се опитам да се доверя на хората около мен.

Дойдох от Англия като млад талант. Не чувствах голям натиск. Първият сезон мина добре. Имаше мачове, когато бях на скамейката и понякога изобщо не играх.

Мисля, че развитието ми тази година означава, че съм играл по-голяма роля във всеки мач, с изключение на двойка. Наистина съм благодарен на Дортмунд за начина, по който се отнасят към таланта ми.

Мисля, че треньорският щаб заслужава много похвали, както и хората, които не позволяват шума около мен. Така че мога просто да се съсредоточа върху постигането на победи в мачовете, защото това е, за което съм тук", заяви Белингам пред Ruhr Nachrichten .

446