Какъв мач! Байерн обърна Дортмунд в дерби с шест гола (видео)


В. Мухарски

Байерн Мюнхен се наложи над Борусия Дортмунд с 4:2 в дербито на германския футбол, което бе от програмата на 24-ия кръг на Бундеслигата.

Срещата започна отлично за гостите, които водеха с 0:2 след само 10 минути игра. 120 секунди след първия съдийски сигнал Холанд стреля извън наказателното поле, но топката мина през краката на Жером Боатенг и след лек рикошет стана неуловима за Мануел Нойер.

В 9-ата минута BVB вкараха втори гол след отлична контраатака, като и този път норвежецът се разписа, но на празна врата след подаване на Азар.

В 26-ата минута Байерн намали чрез Левандовски, който реализира след пас на Сане - 1:2. Останаха леки съмнения за засада на голаджията, но попадението бе признато. "Жълто-черните" не успяха да се приберат на почивка с гол аванс, тъй като в 44-ата минута Лева вкара втори гол, този път от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение срещу Коман в наказателното поле.

Малко след почивката реферът подмина спорна ситуация за евентуално нарушение в полза на Борусия на границата на наказателното поле, като Дортмунд искаха дузпа. Малко след това Боатенг контузи Холанд, като звездата на гостите напусна принудително и тепърва ще става ясно колко сериозна е неговата травма. Любопитно е да се отбележи, че няколко минути по-късно и Боатенг получи травма и трябваше да приключи мача по-рано.

Баварците стигнаха до успеха в края на мача. В 88-ата минута Горетцка се разписа за 3:2, но гостите протестираха, защото секунди преди това тяхна атака беше спряна - според тях с нарушение срещу Джан. Голът бе зачетен, а малко след това Левандовски се разписа още веднъж, оформяйки крайното 4:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



434