Борусия Дортмунд унижи Нюрнберг


F.

Борусия Дортмунд записа разгромен успех над Нюрнберг със звучното 7:0 в мач от междинния пети кръг на Бундеслигата. Това бе най-изразителният успех от началото на сезона за "жълто-черните", а с него тимът намали на 2 точки пасива си спрямо лидера в класирането Байерн, който завърши 1:1 с Аугсбург във вторник.

Страхотен мач за "жълто-черните" направиха младият Якуб Бруун Барсен и капитанът Марко Ройс, които се разписаха през първото полувреме. Още в 9-ата минута, в която Кристиан Пулишч изведе с прекрасен пас Якоб-Бруун Ларсен, който пък на свой ред от много малък ъгъл успя да прехвърли вратаря на съперника Фабиан Бредлов. В 32-ата минута Борусия стигна до втори гол чрез Марко Ройс, чийто удар от пеналтерията рикошира в крака на Марграйтер, което направи топката невъзможна за Бредлов.

През втората част Ройс добави още един гол и асистенция, а Ларсен подаде на Марко при отлично взаимодействие между двамата за четвъртия гол на домакините. Четвърт час преди края на редовното време се разписа и централният защитник на вестфалци Мануел Аканджи, а към края Санчо и Вайгъл добавиха още две попадения за домакините.

Цял мач изигра бившият футболист на Лудогорец Върджил Мисиджан, но и той не помогна с нищо на безкрайно слабите в този мач франки. Така Борусия Дортмунд събра 11 точки и се изстреля на втора позиция, докато Нюрнберг е 14-и с пет пункта.

401