Байерн взе дербито с Дортмунд като за финал на 2017-та (видео)


В. Мухарски

Байерн Мюнхен се наложи над Борусия Дортмунд с 2:1 в края на футболната 2017 година в Германия. Голямото дерби от 1/8-финалите за Купата на Германия бе доста интересно и предложи и емоции на феновете. Байерн детронира Дортмунд за Купата.

Хората на Юп Хайнкес наложиха натиск от самото начало и имаха пълно превъзходство. Джером Боатенг откри с глава в 12-ата минута. Това бе факт след едно центриране в наказателното поле, а Никлас Зюле засече и кълбото се спря в гредата, но при добавката Боатенг беше по-точен - 1:0.

Малко преди почивката Томас Мюлер удвои с технично изпълнение. Той потърси Левандовски, а след това получи от него и майсторски копна топката над падналия на земята Бюрки.

Борусия все пак стигна до гол, когато в 77-ата минута Кагава сложи кълбото на главата на Ярмоленко и Улрайх не съумя да отрази. До края бе много интересно.  В 86-ата тупалка на Андре Шюрле като по чудо не влетя в мрежата. В 92-ата минута резервата Александър Исак финтира бранител и стреля от добра позиция, но топката се отби в тялото на Боатенг и мина на педя покрай гредата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



136