Байерн с невероятна победа над РБ Лайпциг в мач с 9 гола (видео)


F.

Байерн Мюнхен постигна впечатляваща победа с 5:4 при визитата си на РБ Лайпциг. До 84-ата минута шампионите губеха с 2:4, но в оставащото време успяха да реализират три гола и да спечелят двубоя, с което показаха на напористия съперник, че все още не е достоен да се бори с него за титлата.

След малко повече от минута игра домакините откриха резултата. Емил Форсберг се изстреля към наказателното поле и центрира към далечната греда с левия крак, слагайки топката на главата на Марсел Забитцер, който пък надскочи Чаби Алонсо и намери горния десен ъгъл - 1:0. Малко по-късно Тимо Вернер разтресе напречната греда.

В 17-ата Роберт Левандовски изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Бернардо
в наказателното поле. Тимо Вернер отново върна аванса на своя тим с гол от дузпа, която бе факт, след като Алонсо спъна Форсберг. В началото на втората част Юсуф Поулсен се оказа най-находчив и изстреля топката около границата на наказателното и бе точен с помощта на рикошет в Чаби Алонсо.

Тиаго Алкантара обаче върна едно попадение в 60-ата минута, след като бе точен с глава. Отново Вернер пък закова нов гол в 65-ата минута за 4:2.

В последните десетина минути Байерн се разигра и вдигна оборотите. Лева вкара нов гол за 4:3, а със страхотен удар от пряк свободен пък Давид Алаба изравни. В добавеното време Ариен Робен завърши контрата на своите със солова акция по десния фланг и точен удар в десния ъгъл, оформяйки крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



190