Шалке продължава напред в ЛЕ, Краснодар и Залцбург с равенство


F.

Шалке се класира на 1/16-финалите в Лига Европа, след като тази вечер се поздрави с пета победа в група I на турнира. "Миньорите" победиха Ница с 2:0, като за французите това бе четвърта загуба и тимът остава с 3 точки след петия кръг в груповата фаза.

В 14-ата минута Евген Коноплянка се възползва от груба грешка на вратаря на гостите Йоан Кардинале, който изпусна топката в краката му и за украинеца не беше проблем да открие резултата - 1:0. Денис Аого от дузпа в 80-ата минута оформи крайното 2:0 и пречупи съпротивителните сили на Ница.

Трябва да се отбележи, че домакините завършиха с 10 души, след като Бернар Тептекей получи червен картон малко преди последния съдийски сигнал.

В другия двубой от групата Краснодар и Залцбург направиха 1:1, с което Краснодар направи важна крачка към второто място и класиране за следващата фаза. Руският състав вече е със 7 точки, а Залцбург остана с 4 на третата позиция във временното класиране. Мунас Дабур откри в 37-ата минута за гостите, а Фьодор Смолов изравни в 85-ата.

178