Дортмунд ликува след голямото дерби срещу Байерн (видео)


F.

Борусия Дортмунд се наложи с минималното 1:0 над Байерн Мюнхен в голямото дерби от програмата на 11-ия кръг на Първа Бундеслига. Единственият гол в мача реализира Пиер-Емерик Обамеянг, който беше точен в 11-ата минута. Марио Гьотце провря топката между краката на Матс Хумелс и Обамеянг направи успешна добавка в малкия пеналт, давайки повод за радост на феновете.

До края на първата част положения имаше и пред двете врати, като гостите бяха по-активни, но до гол така и не се стигна. Десетина минути след почивката Франк Рибери вкара прекрасен гол с пета след центриране на Томас Мюлер, но попадението правилно беше отменено заради засада.

След час игра напречната греда спаси Борусия след прекрасен удар на Чаби Алонсо. Двайсет минути преди края на редовното време Обамеянг направи невероятен пропуск. Габонецът се възползва от грешка на Алонсо и излезе сам срещу Мануел Нойер, но стреля право в тялото на вратаря. В добавеното време Байерн беше много близо до изравняването, след като Левандовски стреля с глава, но покрай левия страничен стълб. Така победата тази вечер бе за Дортмунд.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



142