Депай: Милан е велик клуб, но има и други големи отбори


Н. Гавазов

Крилото на Олимпик Лион Мемфис Депай заяви, че е изцяло концентриран върху сегашния си клуб и в момента не мисли за други отбори. Както е известно, холандският национал пристигна в Лион от Манчестър Юнайтед през миналото лято и вкара 15 гола за новия си отбор, с което предизвика спекулации около бъдещето си.

"Концентриран съм изцяло върху Олимпик Лион. Живея ден за ден. Всяка сутрин се събуждам и благодаря на Бог, че мога да правя това, което обичам, а то е да тренирам и да играя футбол. Но сега не е моментът, в който трябва да говорим за отбори, които са заинтересувани от мен. Милан е велик клуб, който притежава страхотна история, но има още много други големи отбори", заяви Депай.

Само преди няколко дни обаче 24-годишният футболист даде интервю, в което каза, че се чувства ограничен в Лион и не вижда развитие тук, с което засили спекулациите, че ще напусне след края на сезона. Тогава амбициозният холандец подчерта, че иска да бъде номер едно в света.

 

"Разбира се, аз искам да бъда номер едно в света и да играя с големи отбори и големи звезди. Какво ми липсва за това? Честно, това не се отнася до нивото на игра, а по-скоро до съответствие, а това не е високомерие. Не мога да бъда номер едно в Лион и това е очевидно. Лаказет отиде в Арсенал, за да прогресира. Понякога аз рискувам, а това не е добър избор. Нужен ми е такъв риск, за да стана един от най-добрите играчи в света. Ако това е моя цел, аз не мога да играя по-различно", каза тогава играчът от националния отбор на Холандия.

 

Напомняме, че Депай се провали в Манчестър Юнайтед, където прекара два сезона. Той записа едва 33 мача, в които вкара нищожните два гола, което доведе до продажбата му.

100