Пиърс Морган: Сака победи демоните на дузпата


Н. Гавазов

Журналистът Пиърс Морган похвали сънародника си Букайо Сака, след като отборът достигна до полуфиналите на Евро 2024 . Припомняме, че отборът на Англия победи Швейцария на четвъртфиналите на Евро 2024 с резултат 1:1 (5:3 дузпи), Сака вкара гол в тази среща и реализира дузпа след мача.

"Последният път, когато 22-годишният играч трябваше да изпълнява дузпа за Англия на Европейското първенство, той пропусна и ние загубихме този финал.

Бях на "Уембли" онзи ден през 2021 г., стоях на 40 ярда от трибуните, достатъчно близо, за да видя агонията, изписана върху разбитото, обляно в сълзи лице на Сака. Тогава Сака, заедно с Джейдън Санчо и Маркъс Рашфорд, бяха подложени на ужасяващи расистки обиди в социалните медии.

Пренебрегвайки демоните на дузпата, които трябва да дебнат на рамото му, Сака, който вече бе вкарал брилянтен гол в редовното време, вкара топката в мрежата и избяга със зашеметяващо широка усмивка на лицето си“, заяви Морган.

Припомняме, че във финалния мач на Евро 2020 между националните отбори на Англия и Италия, завършил при резултат 1:1 (2:3 дузпи), Сака, Рашфорд и Санчо не реализираха наказателните си удари, за което те бяха критикувани от английските медии и фенове. Санчо и Рашфорд останаха извън състава на Англия за Евро 2024.

129