Кийн предупреди, че Трент - полузащитник ще бъде разкъсан на Евро 2024


Н. Гавазов

Легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн предупреди, че Трент Александър-Арнолд от Ливърпул ще бъде "разкъсан на парчета", ако играе в халфовата линия на Англия срещу големи отбори на Евро 2024.

Старши треньорът на Англия Гарет Саутгейт вече потвърди, че гледа на 25-годишния Александър-Арнолд като халф, въпреки че Трент играе предимно като десен бек в своя клуб.

Според Кийн използването на Александър-Арнолд в полузащитата е приемливо в груповата фаза, но Трент може да има повече проблеми в тази нова роля в елиминациите.

"Англия има редица индивидуално отлични играчи. Има четирима или петима играчи, които биха попаднали във всеки отбор на този турнир.

Имате играчи, които могат да печелят мачове сами, но проблемът е в защита срещу по-добри отбори. Мисля, че ще се справят добре в група. Трент (играе в средата на терена) ще се справи.

Но мисля, че той ще бъде уязвим срещу истинските топ отбори. Мисля, че ще бъде разкъсан на парчета, ако играе в центъра на полузащитата срещу един от по-добрите отбори. Не мисля, че може да се справи с това“, заяви Кийн.

218