Дания ще спечели от третия път


Н. Атанасов

Русия – Дания
Стадион: "Паркен“, Копенхаген
Дата: 21.06.2021 г.
Час: 22:00

Русия се наложи с 1:0 над Финландия на “Газпром Арена" в Санкт Петербург в двубой от група B на Евро 2020. "Сборная" нанесе своя удар в добавеното време на първата част. Миранчук направи двойно с Дзюба, след което стреля много технично в далечния ъгъл.

Русия е на 2-ро място във временното класиране, като е с 3 точки, с колкото е Финландия, но играчите на Станислав Черчесов са с предимство в директния двубой.

Фернандес и Мостовой са аут за символичните домакини.

Белгия се наложи над Дания с 2:1 в мач от група В на Евро 2020 на “Паркен" в Копенхаген. "Червените дяволи" не изиграха добро първо полувреме, докато играта на домакините им вървеше още от началните минути. Още във втората минута, след грешка на Денайер, топката се озова в Хьойберг, който изведе Поулсен и той я прати покрай Куртоа за 1:0. През втората част обаче селекцията на Каспер Хюлманд допусна обрат за 1:2. След като вече изоставаха в резултата, домакините опитаха да стигнат до равен, но нямаха късмет. В 87-ата минута Мартин Брайтуайт бе много близо до гола, но негов удар срещна греда. В 90-ата минута хубав удар на Йенсен мина до гредата, но в аут.

Дания, която заедно с Белгия беше определяна за фаворит за излизане от групата, заема последното 4-то място и е без спечелена точка. "Червения динамит“ все още има теоретични шансове за участие на осминафиналите, но трябва на всяка цена да спечели предстоящата среща и да се надява, че ще е сред най-добрите четири отбора, които са завършили на трето място в своите групи.

Прогноза: Русия – Дания 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Дания (Каспер Хюлманд)
 
Шмайхел
   
Кристенсен
Кяер
Вестергор
Вас
Хьойберг
Дилейни
Меле
Брайтуайт
Дамсгор
Поулсен
Дзюба
Миранчук
Оздоев
Зобнин
Головин
Караваев
Джикия
Семенов
Дивеев
   
Шунин
 
Русия (Станислав Черчесов)

Прогноза: Русия - Дания 0:2

275