Белгия показа класа и обърна Дания (видео)


F.

Белгия се наложи над Дания с 2:1 в мач от група В на Евро 2020 на “Паркен" в Копенхаген. "Червените дяволи" не изиграха добро първо полувреме, докато играта на домакините им вървеше още от началните минути.

Още във втората минута, след грешка на Денайер, топката се озова в Хьойберг, който изведе Поулсен и той я прати покрай Куртоа за 1:0.

В десетата минута играта бе спряна в чест на Ериксен. Играчите, съдиите и хилядите фенове по трибуните аплодираха в подкрепа на халфа, който се намира в болница. 

Десетина минути преди почивката Дамсгард проби в наказателното поле на Белгия, като преодоля двама защитници, и опита прецизен удар по земя. Топката обаче премина покрай десния страничен стълб. Сърцата игра на Дания се запази до края на първата част, но след почивката класата на Белгия си каза думата.

В 54-ата минута резултатът бе равен, след отлична атака. Лукаку проби отдясно и намери Де Бройне в наказателното поле. Той подаде на нахлуващия Торган Азар и за него не бе проблем да изравни резултата. 

В 71-ата минута Ромелу Лукаку отново изигра ключова роля за попадението. Нападателят добре гардира топката на десния фланг. Той бе наобиколен от защитниците на Дания, но успя да пусне към Еден Азар. Крилото на Реал продължи към Де Бройне, който с хубав удар в близкия ъгъл матира Каспер Шмайхел – 2:1.

До края домакините опитаха да стигнат до равен, но нямаха късмет. В 87-ата минута Мартин Брайтуайт бе много близо до гола, но негов удар срещна греда. В 90-ата минута хубав удар на Йенсен мина до гредата, но в аут.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



374