Дайджест на слуховете за 11-ти януари


Н. Гавазов

С настъпването на Новата година стартира и работата на зимния трансферен прозорец в Европа. Любителите на футбола знаят, че това е времето на активните спекулации и всевъзможни слухове свързани с един или друг футболист. В много от историите има голяма доза истина, а в някои не чак толкова, в голяма част от случаите на повърхността излизат само някои неща от задкулисните действия на страните. FUTBOL TV открива нова рубрика, в която място ще намират всички онези слухове и спекулации свързани с евентуални трансфери на играчи през януари. Целта ни не е да се търси евтина сензация, а да бъде събрана на едно място постъпващата информация от световните медии и всякакви други източници.

Полузащитникът на Тулуза Муса Сисоко достигна предварителна договорка с Нюкасъл за своя трансфер в английския клуб, съобщи Sky Sports. Според информацията, играчът иска да дочака края на сезона и да пристигне на Острова в качеството си на свободен агент.

Тотнъм ще се опита да получи нападателя на Севиля Алваро Негредо през зимния трансферен прозорец, съобщава Daily Mail. Според изданието, Челси също проявява интерес към играча, но президентът на испанския клуб вече се намира в Лондон, за да завърши сделката с „шпорите".

Рафа Бенитес вече се е примирил с това, че неговата кариера в Челси ще приключи в края на сезона. По информация на Record, испанецът е споделил пред свои приятели, че не вижда перспективи в лондонския клуб, особено на фона на постоянните слухове за привличането на Пеп Гуардиола.

Испанският нападател на Челси Фернандо Торес може да напусне сегашният си клуб. Както твърди talk Sport, футболистът вече е съобщил на партньорите си за своето желание да се върне в Ливърпул. Това е свързано с факта, че футболистът не може стабилно да заиграе в състава на „сините. Освен това, с идването на Демба Ба в Челси е голяма вероятността испанеца да отиде на резервната скамейка. Както е известно, сенегалецът имаше нужда от 40 минути, за да вкара първият си гол за „сините", докато Фернандо направи това след 700 минути игрово време.

Официално: Лийдс Юнайтед взе под наем 19-годишният полузащитник на Евертън Рос Баркли. Универсалният полузащитник ще изкара един месец в тима от Чемпиъншип, след което сделката може да бъде продължена до края на сезона.

Интересна новина се появи в ефира на Radio Kiss Kiss. Според медията, днешното изказване на бащата на нападателя на Наполи Единсон Кавани, че неговият син от малък обича Реал Мадрид е признак, че уругвайският национал през лятото ще премине в испанския клуб.

Нападателят на Зенит Хълк е свързван с Манчестър Сити. По информация на Life Sports, „гражданите" вече са направили официално предложение за покупката на 26-годишния бразилец, виждайки в него вероятна замяна на Марио Балотели, който съдейки по всичко, през януари ще напусне „Етихад Стейдиъм".


Реал Мадрид е хвърлил око върху левият защитник на Байерн Мюнхен Давид Алаба. По сведения на Fusball.ch, „белите" са готови да вложат за 20-годишният футболист от националния отбор на Австрия не повече от 20 милиона евро или да предложат в замяна своя ляв защитник - 24-годишният бразилец Марсело.


Появи се поредният наследник на Сър Алекс Фъргюсън на мениджърския пост в Манчестър Юнайтед. Според информация на Tuttosport, става дума за наставника на Ювентус Антонио Конте, който е попаднал в списъка след Жозе Моуриньо и Хосеп Гуардиола.

Нападателят на Шалке 04 Клаас-Ян Хунтелаар може да премине през лятото на 2014 година в друг клуб за не по-малко от 15 милиона евро. Това твърди изданието Four Four Two.

Официално: Полузащитникът на Евертън Томас Хицлшпергер удължи договора си с клуба до края на сезона. Новината потвърди лично мениджърът Дейвид Мойс. Бившият германски национал се присъедини към „карамелите" със свободен трансфер през октомври и записа 7 мача. Първоначалният му контракт изтичаше в края на месеца, но сега халфът се е съгласил да остане на „Гудисън Парк" до края на кампанията.

Официално: Старши треньорът на Аталанта Стефано Колантуоно продължи договора си с клуба с два сезона до 30 юни 2016 година, съобщи АП. 50-годишният специалист пое тима от Бергамо през лятото на 2010 година и още в първия си сезон спечели промоция за елита като шампион в Серия Б. Аталанта заема 12-ото място във временното класиране на Серия А с 22 точки след 19 изиграни мача.

Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани заяви, че „росонерите" няма да привличат големи имена. „Не мисля, че ще подпишем с някой известен играч през този месец", заяви вторият по сила човек на „Сан Сиро". „Дрогба в Милан или Ювентус? Не смятам, че ще има каквато и да е Италия за Дрогба."

20-годишната звезда на германския Хамбургер Хеунг Мин Сон е трансферна цел на лондонския Тотнъм, твърди Bild.

Официално: Украинските Металист и Шахтьор се разбраха за трансфера на бразилския атакуващ полузащитник Тайсън, съобщи официалният сайт на донецкия клуб. Според информацията, Шахтьор се е възползвал от опцията за покупката на правата на трансфера на играча за 20 милиона долара. Както е известно, сделката стана факт още вчера, но днес бе обявена официално от двата клуба.

 

113