Изборът на Меси за носител на Златната топка предизвика скандал


Н. Гавазов

Във Франция продължават дебатите относно скандалът, в който се замеси авторитетното издание LÉquipe около избора на носителя на „Златната топка". Както е известно, снощи в Цюрих не се случи нищо изненадващо - наградата бе спечелена за четвърти път от Лионел Меси, което породи въпроси сред футболната общественост относно честността на избора.

Допълнително масло в огъня наля вчерашната публикация на официалния сайт на LÉquipe, че призът за най-добър футболист за 2012 година е дадена на Лионел Меси, който става първия четирикратен носител на „Златната топка". Интересното в случая е, че тази информация се появи четири часа преди да започне церемонията по награждаването, което поставя под съмнение факта, че избора се прави непосредствено по време на самата церемония.

Около 20 минути след своята поява „новината" беше изтрита от официалния сайт на изданието, а негативните коментари на потребителите моментално премахнати. Малко след това се появи нов материал свързан със „Златната топка", в който на мястото на 2012 бе сложен въпросителен знак.

128