Сър Алекс с награда от ФИФА за заслуги към футбола


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън бе отличен от президента на ФИФА Сеп Блатер за заслуги към световния футбол. 70-годишният шотландец стана първият треньор, който печели тази награда, която бе връчена на легендарния мениджър лично от Сеп Блатер преди церемонията по определяне на носителя на „Златната обувка" за 2011 година.

„Във футбола говорят резултатите и в света няма никой по-добър от него. Първият му голям успех идва с Абърдийн чак през 1983 година, а дълголетието му е блестящ пример за това, какво може да се постигне една личност чрез стабилност, приемственост, доверие и увереност в себе си", заяви Блатер по време на награждаването на Сър Алекс.

„Той спечели рицарско звание на Нейно величество Кралицата за заслуги към играта. Той е една изключителна личност във футбола и в това, че в продължение на 25 години управлява един и същи отбор - някой може ли да си представи това?", допълни главата на ФИФА

„Това е голяма чест за мен в залеза на моя живот, което много, много оценявам. Аз съм голям късметлия като мениджър, тъй като през всичките години съм имал толкова много невероятни футболисти, които споделят визията и страстта ми и това, което прави Юнайтед един специален клуб. Играчите ми запазиха смелостта да играят и смелостта да се опитват винаги да печелят - във футбола не винаги се печели, но ние винаги ще се опитваме да печелим", заяви от своя страна Сър Алекс.

115