Манолев изхвърли Ники Михайлов от турнира за Купата на Холандия


В. Мухарски

ПСВ Айндховен победи Твенте с 2:1 след като двата има играха и продължения в среща от 1/8 финала за Купата на Холандия. По този начин Станислав Манолев и компания изхвърлиха гласения за футболист на България Николай Михайлов и неговия Твенте. ПСВ се класира напред в турнира.

Българският страж пази цял мач на вратата на домакините, а Манолев действаше по десния фланг на отбраната на гостите. В редовното време двата тима не успяха за си вкарат гол. През двете полувремена Ники Михайлов се намеси на няколко пъти решително и по този начин опази вратата си.

В продълженията играчите на ПСВ Айндховен първи стигнаха до гол. Това стана в 102-ата минута, когато Матавс с глава простреля българския национален страж за 0:1. Домакините все пак успяха да се върнат в мача в 110-ата минута, Тогава те спечелиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. Марк Янко превърна дузпата в гол за 1:1.

Радостта на домакините не бе дълга, тъй като само четири минути по-късно защитникът Дъглас направи грешка като загуби топката пред наказателното поле и Матавс разтреля Михайлов за втори път и по този начин оформи крайното 1:2.

133