Бекъм и Кийн спечелиха титлата в САЩ


Н. Гавазов

В неделя в САЩ бе определен най-силният отбор на страната. Във финала за Купата на Мейджър Сокър Лийг най-добрият отбор през настоящия сезон Лос Анджелис Галакси прие седмия Хюстън Динамо, който достигна до финала, отстранявайки по-рано Спортинг. Двубоят се игра на стадиона на калифорнийци - „Хоум Депот Сентъ", а Дейвид Бекъм, Роби Кийн, Лендън Донова и компания установиха от самото начало на мача пълно надмощие над своя противник.

Участието на Бекъм бе под въпрос, но наставника на тима Брус Арина все пак реши да рискува и пусна англичанина от самото начало. В същото време най-добрият играч на динамовци Брад Девис така и не успя да се възстанови от контузията си, което даде отражение на играта на съотборниците му.

Единственият гол в мача отбеляза Лендън Донован в 72-та минута, след като преди това Бекъм спечели битката на „втория етаж" и подаде на Роби Кийн, ирландецът я изпрати към непокрития Донован, който с десния си крак донесе победата, а с това и титлата за своя отбор. Така и тримата най-скъпо заплатени играчи на Галакси се оказаха замесени при гола, който изправи препълнения стадион на крака.

В допълнителното време Бекъм можеше да увеличи резултата, но стражът на гостите Хъл успя да изчисти топката в корнер. В крайна сметка Галакси доведе срещата до победен край и спечели титлата за трети път в своята история.

 

148