Карсли иска да посети Саудитска Арабия заради Тоуни


Н. Гавазов

Временният старши -треньор на Англия Лий Карсли заяви, че преминаването в Саудитска Арабия не слага край на международната кариера на нападателя Айвън Тоуни.

Брентфорд продаде 28-годишния Тоуни на Ал - за £40 милиона миналата седмица. Айвън отиде в Саудитска Арабия, без да получи оферти от гранд във Висшата лига.

И въпреки че Тоуни не бе повикан в отбора на Англия за мачовете от Лигата на нациите срещу Ирландия и Финландия през септември, Карсли е отворен за завръщането на Айвън в националния отбор и дори планира лично да провери новодошлия Ал Ахли.

"Честно казано, помислих за това. Като временен мениджър не мога да изключа никого. Би било интересно да отида и да видя Айвън как играе и нивото, темпото и стандарта на футбола там.

Имаме достъп до мачовете, така че със сигурност ще следя развитието му там. Но би било добре да отида там и да видя със собствените си очи и да усетя атмосферата и скоростта на играта, защото видеото не напълно предава това.

Така че да, определено няма да се отказвам от него. Трябва да внимаваме... Имам представа за футбола там, но още не съм бил там и не съм го виждал с очите си", заяви Карсли.

33