Осимен отива под наем в Галатасарай?


Н. Гавазов

Наполи взе решение за бъдещето на нападателя Виктор Осимен, който не е част от плановете на Антонио Конте.

В петък сагата с участието на нигерийския национал се очакваше да приключи с Челси , борейки се за неговия подпис заедно с Ал-Ахли.

Въпреки постоянните спекулации обаче Осимен отхвърли офертата за договор с Челси и не продължи напред с преминаването към Саудитската професионална лига.

Въпреки че имаше потенциал 25-годишният футболист да бъде върнат обратно във старшите рангове на Наполи, старши -треньорът Антонио Конте настоя, че това няма да е възможно.

В резултат на това Наполи е изправен пред перспективата най-ценният му актив да не бъде използван през първата половина на сезона, преди да се опита да разреши проблема през януари.

Вместо това експертът по трансфери Фабрицио Романо твърди, че Наполи е намерил решение чрез един от европейските трансферни прозорци, които остават отворени.

Романо твърди, че турският гранд Галатасарай е успял успешно да съгласува  договор за наем за един сезон със своите колеги от Наполи.

Съобщава се, че Галатасарай се е съгласил да покрие цялата заплата на Осимен, за която се твърди, че е около 10 милиона евро (8,42 милиона британски лири) на година.

Няма да има опция за Галатасарай да прокара постоянна сделка в края на 2024-25 г., нещо, което може да се окаже ключово за убеждаването на Осимен да подпише.

Докато турският трансферен прозорец е отворен до средата на септември, Галатасарай трябва да регистрира отбора си за Лига Европа до края на срока във вторник.

Твърди се, че група представители на Галатасарай са пътували до Неапол, за да се опита да изкуши Осимен да премине към Суперлигата.

На Галатасарай със сигурност не му липсват атакуващи опции с Мауро Икарди, Миши Батшуай и Дрийс Мертенс.

Отборът на Окан Бурук отбеляза девет пъти в три последователни победи в лигата, въпреки че загуби от Йънг Бойс в плейофите на Шампионска лига.

Тъй като Бурук разгръща формация 4-2-3-1, пристигането на Осимрн ще го остави с решенията, които трябва да вземе за това как да настани всичките си големи играчи.

48