Мъри с първа победа в Турция


Н. Гавазов

Гьозтепе на Станимир Стоилов победи с 2:0 у дома Бодрумспор за първи успех през сезона в турския елит. Срещата беше от 4-ия кръг на първенството, като до момента "Гьоз-Гьоз“ имаше три равенства – срещу Фенербахче на Жозе Моуриньо у дома и като гост срещу коравите Анталияспор и Аланияспор.

Двама бразилци се разписаха за успеха на домакините на "Гюрсел Аксел“. В 16-ата минута Ромуло Кардосо откри, а в края на първата част Джалма Силва удвои. Двубоят се игра без фенове на домакините, тъй като тимът изтърпява един мач наказание.

Отборът на Мъри изигра много силен мач, особено през първото полувреме. Тимът създаде доста положения за гол, с които можеше да направи победата си по-изразителна.

"Жълто-червените“ събраха 6 точки и излязоха на пето място във временното класиране. Бодрумспор е 14-и с три точки.

Гьозтепе започна много силно двубоя и натика противника си в неговата половина веднага след първия съдийски сигнал. Възпитаниците на Станимир Стоилов създадоха няколко добри положения в началото на мача, а в 16-ата минута поведоха. Джалма Силва проби отляво и центрира в наказателното поле, а Ромуло Кардосо от няколко метра засече за 1:0.

Домакините продължиха да бъдат по-активният отбор и търсеха втори гол, който падна в 41-ата минута. Джалма получи подаване от Давид Тиянич, навлезе в наказателното поле и нанесе силен удар, който след рикошет стана неспасяем за вратаря  – 2:0.

За Бодрум сред най-активните беше българският национал Здравко Димитров. Нападателят обаче получаваше прекалено малко подкрепа в предни позиции.

През втората част Гьозтепе отново владееше инициативата, като с пропуски се отличиха влезлият като резерва на мястото на Исак Соле Доган Ердоган и Джалма.

41