Гасперини: Имахме положения да поведем


Н. Гавазов

Старши -треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини коментира загубата с 2:0 от Реал Мадрид във финала за Суперкупата на УЕФА.

"Въпреки всичко съм горд с отбора. В понеделник започваме и първенството на Италия, което е друга история", каза специалистът, който работи със състава от Бергамо от 2016 година.

"Бях уверен, че сме способни да направим добър мач и да създадем проблеми на Реал. Двубоят се промени след техния гол, най-вече и след второто попадение, което изглеждаше неизбежно. Започнахме добре с чисто положение на Лукман и със спасяването на Куртоа на шута на Пашалич. Да наваксаме изоставането след това бе трудно, защото се излагахме на риска да се открием много", каза италианецът.

"Пропуснахме добра възможност и това не ми харесва, защото имахме положения да поведем. Трябва да сме по-цинични. Много съм горд, но винаги ни липсва нещо малко. В Дъблин (б. а - спечеления финал с Байер Леверкузен) го намерихме, тук не успяхме. Съжалявам за играчите, защото за тях това бе рядък шанс", добави треньорът.

"С Карло имаме страхотни отношения, след края на мача говорихме само за футбол", призна той за разговори си с Анчелоти.

"Трябва да извлечем положителното, защото в понеделник за нас започва и Серия "А", което е друга история. Трябва да си направим и сметките, защото извън строя вече е и Колашинац", завърши Джан Пиеро Гасперини.

26