Компания оттегли рекламата си заради церемонията по откриването


Н. Гавазов

Американската телекомуникационна компания C Spire обяви, че оттегля рекламата си на Олимпийските игри в Париж (Франция) заради скандалната церемония по откриването. Припомняме, че шоуто се състоя в петък, 26 юли.

"Бяхме шокирани от подигравките с Тайната вечеря по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж. C Spire ще премахне цялата наша реклама от Олимпиадата“, казаха от пресслужбата на компанията на страницата си в социалните медии.

Церемонията по откриването на игрите в Париж бе белязана от няколко инцидентни ситуации - олимпийското знаме до Айфеловата кула на церемонията по откриването беше окачено с главата надолу на пилона, дикторите на стадиона обявиха спортисти от Южна Корея за представители на КНДР. Зрителите започнаха да напускат трибуните още преди началото на представлението поради лоша видимост. Останалите трябваше да гледат какво се случва в проливния дъжд.

Също така организаторите на церемонията по откриването измислиха постановка, подобна на "Тайната вечеря“, в която вместо Исус и неговите ученици имаше брадата жена и мъже, облечени като жени.

Олимпийските игри през 2024 г. ще продължат до 11 август.

45