ФИФА отне шест точки от отбора на Канада


Н. Гавазов

ФИФА отне шест точки на отбора на Канада в турнира по футбол за жени на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. и отстрани трима треньори за по една година всеки заради скандал с наблюдение с дрон. Това съобщи CBC.ca.

Според източника старши -треньорът на канадския национален отбор Бев Пристман е изключен от всякаква футболна дейност за една година. Помощник-треньорите Жасмин Мандер и Джоузеф Ломбарди също получиха едногодишни наказания. Също така се съобщава, че Канадската футболна федерация е била глобена с приблизително 210 хиляди евро.

По-рано бе съобщено, че тренировката на националния отбор на Нова Зеландия, която се проведе във вторник, 23 юли, е била прекъсната поради дрон, пуснат от служител на канадския отбор. По-късно НОК на Канада се извини на НОК на Нова Зеландия, както и на футболната федерация на страната за този инцидент. Националните отбори на Нова Зеландия и Канада играха в мач от 1-ия кръг на груповата фаза на олимпийския турнир на 25 юли, победиха канадските футболисти (2:1).

30