Мексико пречупи Ямайка, Венецуела с обрат срещу Еквадор (видео)


Н. Гавазов

В нощта на 22 срещу 23 юни на терена на "НРЖ Стейдиъм" в Хюстън, Америка, завърши мачът от 1-ия кръг на Копа Америка 2024 (Купата на Америка) между националните отбори на Мексико и Ямайка. Националният отбор на Мексико победи с 1:0.

Единственото попадение в мача бе дело на мексиканския защитник Херардо Артеага в 69-ата минута. По-рано, в 50-ата минута на мача, топката бе пратена във вратата на съперника от ямайския нападател Майкъл Антонио, но голът му бе отменен след видеопреглед заради засада.

На стадион "Левайс" в Санта Клара (Калифорния) пък се срещнаха националните отбори на Еквадор и Венецуела. Срещата завърши с победа на венецуелците с резултат 2:1.

В 40-ата минута резултатът в мача бе открит от полузащитника на националния отбор на Еквадор Джереми Сармиенто. През второто полувреме в 65-ата минута резултатът беше изравнен от венецуелския нападател Йондер Кадис. Крайният резултат бе поставен в 75-ата минута от венецуелския полузащитник Едуард Бело .

Имайте предвид, че Еквадор игра в малцинство от 22-ата минута. Лидерът на отбора и капитан Енер Валенсия получи директен червен картон.

Купата на Америка се провежда от 21 юни до 15 юли. 16 отбора са разделени в четири групи. Настоящият носител на Купата на Америка е националният отбор на Аржентина. Отборът спечели турнира, който се проведе в Бразилия през 2021 г. На финала Аржентина победи Бразилия с минималното 1:0 благодарение на гол на Ди Мария.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



152