Хендерсън иска да се върне във Висшата лига


Н. Гавазов

Бившият полузащитник на Ливърпул Джордан Хендерсън, който сега играе за саудитския отбор Ал-Итифак, иска да се завърне в английската Висша лига. Това съобщава Daily Mail.

Според източника, Хендерсън е готов да разгледа всякакви оферти през зимния трансферен прозорец. Джордан не успя да се адаптира към новия начин на живот, климата в Саудитска Арабия и да играе мачове в горещо време с висока влажност. Освен това английският футболист не харесва ниската посещаемост на мачовете на Ал-Итифак.

Полузащитникът иска да се завърне във Висшата лига, въпреки значителните загуби в заплатата, както и необходимостта от плащане на данъци в размер на около 8 милиона евро, тъй като освобождаването от плащането им влиза в сила едва след две години от договора.

Припомняме, че Хендерсън премина в Ал-Итифак, който се ръководи от Стивън Джерард, от Ливърпул на 27 юли 2023 г.

33-годишният Хендерсън играе за Ливърпул от 2011 г., като има 492 мача, вкара 33 гола и направи 61 асистенции. Заедно с мърсисайдци Джордан спечели девет трофея, включително победи в Шампионска лига и английското първенство.

Ал-Итифак в момента заема едва осмо място в класирането на първенството на Саудитска Арабия, като събра 25 точки от 19 мача.

202