Отмениха футболните срещи в Аржентина


Н. Гавазов

Днес, 2 септември, Футболната асоциация на Аржентина реши да отмени всички футболни срещи на територията на страната. Това решение е взето във връзка с опита за убийство на вицепрезидента на страната Кристина Фернандес де Киршнер, информира Аржентинската футболна асоциация в Twitter.

Припомняме, че иИнцидентът стана, докато Фернандес де Киршнер поздравяваше свои поддръжници пред дома си в кв. Реколета на Буенос Айрес в 21:00 ч. местно време в четвъртък. Записи от събитието показват как мъж си проправя път в множеството и насочва пистолет към главата на вицепрезидентката, като натиска спусъка, но оръжието не произвежда изстрел.

На място е задържан 35-годишен мъж от Бразилия. Той е син на чилиец и аржентинка, работил е като таксиметров шофьор, но в момента е безработен. От снимките му в социалните мрежи бяха разпознати нацистки татуировки.

От дни пред дома на вицепрезидентката се събират нейни привърженици, които протестират срещу повдигнатите срещу нея обвинения в корупция. Обвиненията са за времето, когато Фернандес де Киршнер бе президент на Аржентина.

438