В Аякс знаели за Овермарс преди подписване на договора


Н. Гавазов

Главният изпълнителен директор на Аякс Едвин ван дер Сар и надзорният съвет на Аякс са били наясно с непристойното поведение на Марк Овермарс преди подновяването на договора на специалиста. Ръководството на клуба е получило оплаквания от колеги в седмиците преди уволнението на Овермарс, информира АД.

Според източника,  Бордът на директорите на Аякс е получил първата информация за интимния тормоз над Overmars около средата на януари, но договорът с Марк все пак е бил удължен на 28 януари. Амстердамският клуб е решил първо да проведе вътрешно разследване.

Припомняме, че на 7 февруари спортният директор на Аякс Марк Овермарс подаде оставка от поста си, след като бе разкрита историята за онлайн тормоза му срещу един от служителите на клуба. Овермарс изпрати на свой колега редица сексуално внушаващи съобщения, включително й снимка на пениса си.

Марк Овермарс бе директор по футбола в Аякс от лятото на 2012 г. От 1 февруари 2013 г. бившият футболист, който играеше по- за Аякс, Арсенал и Барселона, заемаше поста на спортен директор. Наскоро той беше преизбран за нов мандат, до 30 юни 2026 г.

615