Ръководството на Суперлигата разработи подобрен план


Н. Гавазов

Ръководството на Европейската Суперлига в лицето на Барселона, Реал Мадрид и Торино, са подготвили подобрен план за турнира, съобщава The Sun.

Според източника ключовата промяна ще бъде, че отборите ще бъдат разделени на две лиги - по -висока и по -ниска, всяка от които ще има 20 представители. Същевременно състезанието ще бъде отворено за всички европейски клубове, а не както бе преди - само за постоянни участници.

Съобщава се, че това няма да бъде отделен самостоятелен турнир от състезанието под егидата на УЕФА. Суперлигата сега заявява, че подкрепя строгия контрол върху разходите, така че планираните промени в бюджета да останат в рамките на правилата за финансов феърплей.

Напомняме, че Суперлигата с участието на 12 отбора бе сформирана на 19 април, но два дни по -късно девет клуба обявиха оттеглянето си от състезанието.

На 7 май УЕФА взе решение за наказание за бившите участници в Суперлигата. Всеки от деветте клуба ще плати благотворителна вноска от 15 милиона евро за развитие на футбола в цяла Европа. Клубовете също се ангажираха да върнат 5% от приходите от участие в клубните състезания на УЕФА за един сезон като компенсация.

146