Бразилия ще размаже Перу по пътя към финала


Н. Гавазов

Бразилия - Перу
Стадион: "Нилтон Сантош", Рио де Жанейро
Дата: 07.07.2021 г.
Час: 02:00 ч.
Съдия: Роберто Варгас (Чили)

Бразилия ще бъде домакин на Перу в първи мач от полуфиналите на Копа Америка 2021.

"Селесао" достигна до тази фаза на турнира след като убедително спечели групата си, записвайки три победи и равенство. В четвъртфиналите бразилците се наложиха с 1:0 над четвъртия в другата група Чили. По принцип тази среща трябваше да бъде безпроблемна за домакините на турнира с оглед на кризата в състава на Ла Роха, но бразилците сами си усложниха живота, след като Габриел Жезуш получи директен червен картон в 48-та минута. Натискът на чилийците се оказа безрезултатен и така единственият гол в мача остана този на Лукас Пакета.

Перу започна участието си в една група с Бразилия и след две победи, равенство и загуба, завърши втори, оставяйки след себе си Колумбия, Еквадор и Венецуела. В четвъртфиналите Перу срещна третия от другата група Парагвай и двата тима представиха вълнуващ спектакъл, който завърши при резултат 3:3. При дузпите перуанците бяха по-хладнокръвни и спечелиха с 4:3, което позволи на тима да стигне до полуфиналите на първенството.

Жезуш пропуска срещата заради наказание, Фелипе е аут заради контузия на коляното. Перуанците са без опитния Андре Карильо, който бе изгонен в края на мача с Парагвай. Като замяна на титуляра се разглеждат Алексис Ариас и Расиел Гарсия, които обаче имат само пет изяви за националния отбор.

Фаворит е Бразилия и единствената интрига в тази среща е колко гола ще паднат в нея. Двата тима се срещнаха в груповата фаза и "селесао" спечели с 4:0. През октомври миналата година бразилците отново вкараха четири гола на перуанците в мач от световните квалификации, който при това се проведе в Перу. Да, Рикардо Гарека е опитен специалист, но изглежда, че с това приключват предимствата на колектива му. Класата на Бразилия е много по-голяма, а отсъствието на Карильо ще се отрази на играта на перуанците.

Прогноза: Бразилия - Перу 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Перу (Рикардо Гарека)
 
Галесе
   
Корсо
Рамос
Сантамария
Трауко
Тапиа
Гарсия
Пена
Ютун
Куева
Лападула
Неймар
Ришарлисон
Фирмино
Барбоса
Каземиро
Фред
Лоди
Маркиньос
Силва
Данило
   
Алисон
 
Бразилия (Тите)

Прогноза: Бразилия - Перу 3:0

493