Ливърпул все още обмисля, дали да пусне Салах на Игрите


Н. Гавазов

Ливърпул все още не е дал своя отговор за участието на египетския нападател Мохамед Салах на  Олимпийските игри в Токио.

През предходните месеци старши -треньорът на Египет U-23 Шавки Гари нееднократно говори, че иска да заяви  Салах в турнира като един от тримата възрастни играчи.

Египетската футболна федерация поиска разрешение от Ливърпул още в началото на април, но "Анфийлд"  все още обмисля дали да освободи техния голмайстор.

"Все още не сме получили утвърдителен отговор от Ливърпул относно участието на Салах на Олимпийските игри. Също така Египетската футболна федерация не ни уведоми, че искането ни е отхвърлено. Когато имаме новини, ще ви уведомим", заяви Шавки.

"Изпратихме съобщение до ръководството на Ливърпул за намерението ни да извикаме Салах на турнира в Токио и те просто отговориха, че ще обсъдят ситуацията с играча. Мога да потвърдя, че Салах иска да се състезава на Олимпийските игри, иска да помогне на Египет и се надявам, че "Ливърпул ще каже "да“, каза временният ръководител на Египетската футболна федерация Ахмед Мегахед.

Добавяме, че олимпийският футболен турнир ще се проведе от 23 юли до 8 август и участието в него би било изпълнено с пропускане от страна на Салах на старта на новия сезон във Висшата лига. Освен това Мохамед ще напусне Ливърпул по средата на кампанията, за да се състезава в Купата на Африка.

143