Брадли: Надявах се, че Тръмп ще се промени (анкета)


Н. Гавазов

Капитанът на националния отбор на САЩ Майкъл Брадли сподели мнение за указа на президента на страната Доналд Тръмп за ограничаване на достъпа в страната на хора от седем мюсюлмански страни.

"Разбирам идеята, че има хора, които предполагат, че трябва на първо място да сме загрижени за себе си и за безопасността на своята страна. Мога да разбера това като баща на две малки деца. Но в крайна сметка си мисля, че САЩ е страна, която винаги е приветствала хората от целия свят и е давала възможност за по-добър живот, който те преди това не са имали", заяви Брадли.

По-късно треньорът коментира темата и в акаунта си в Instagram.

"Мисля, че изказах вярна мисъл, но този въпрос ме накара да се разтреперя. Мисля, че се изказах прекалено меко и забравих да спомена своето разочарование. Имах надежда, че президентът Тръмп ще се различава от кандидата Търмп. Надявах се, че ксенофобската, женоненавистката и самовлюбената риторика ще се смени с по-скромен и възвишен подход. Но сгреших. А забраната за влизане на мюсюлмани е само последен пример за действия на този, който не може да намери контакт със страната и да намери правилния път за движение напред", написа Брадли.

 

113