FIFA срещу PES през септември


В. Мухарски

Двете любими видео игри на феновете на футбола ще излязат на пазара през септември месец.

FIFA 17 ще зарадва геймърите чак в края на идващия месец. Играта излиза на 27 септември в Северна Америка, а два дни по-късно ще е достъпна в останалата част от света. За лице на корицата е избран играчът на Борусия Дортмунд Марко Ройс.

Иначе големите въпросителни са дали Лео Меси ще бъде с руса коса, а прическата Пол Погба също вълнува любителите на тази игра. FIFA 17 ще бъде достъпна за PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One, Microsoft Windows, като ще има и мобилно приложение.

Доста интересно е положението с Pro Evolution Soccer. Проблемът с липсата на голяма част от лицензите винаги е съпътствал тази игра. И тази година това не е изключение. Висшата лига е наречена English League и в нея официално са представени само два отбора – Ливърпул и Арсенал. Манчестър Юнайтед имаше лиценз през миналата година, но сега не е така, затова феновете на "Червените дяволи“ ще трябва да се задоволят просто с Man Red. Челси се нарича London FC. Зад South Norwood се крие Кристъл Палас, а East Dorsetshire е Борнемът. Датите за излизането на PES 17 са 13-ти и 15-ти септември.

149