Левски спечели гостуването си на Марек


F.

Левски победи като гост Марек с 3:1, в среща от 27-ия кръг на първенството на "А" група, която се игра на стадион "Бончук" в Дупница. Лукаш Гикевич, Луис Педро и Борислав Цонев от дузпа се разписаха за успеха на "сините", Димитър Димитров бе точен за домакините.

Още във 2-та минута Стефан Велев опита далечна стрелба след центриране от корнер, но защитата на Марек изби в нов корнер. В 6-та след центриране от пряк свободен удар Милен Лахчев стреля с глава, но прати топката встрани от вратата. В 13-та минута Стефан Велев изведе в коридор Владислав Мисяк сам срещу вратаря на Марек, но вратаря Емил Михайлов беше по-бърз и хвана топката. Впоследствие се оказа, че е имало и засада. В 25-та минута Лукаш Гикевич бе изведен сам в половината на Марек, но се забави и после се опита да намери свой съотборник в наказателното поле, но подаването му беше много слабо и Лахчев изби.

Две минути по-късно Ради Цонев центрира много добре от пряк свободен удар, Лукаш Гикевич не успя да отиграе добре, но топката стигна до Луис Педро. Ударът на холандеца от няколко метра обаче беше спасен от вратаря. После реферът даде несъществуваща засада и прекрати опасността. След още една минута Влади Мисяк получи топката пред наказателното поле и стреля опасно, но топката прелетя на няколко сантиметра над вратата. В 29-та минута Лукаш Гикевич с глава засече топката в мрежата на Емил Михайлов след центриране на Радослав Цонев отляво и откри резултата – 1:0 за "сините". Три минути по-късно Боби Цонев имаше шанс за втори гол. Емил Михайлов сбърка и халфът му отне топката, но впоследствие вратарят я взе.

В 39-та минута  Еньо Кръстовчев пробва да застраши Пламен Илиев с изстрел извън наказателното поле. Топката обаче прелетя в аут. В 44-та минута имаше шанс за Марек, топката попадна на крака на Димитър Димитров, но ударът му беше избит от Роман Прохазка в корнер. В даденото от съдията продължение на първото полувреме след разбъркване пред вратата на Левски, резервата Димитров прати отблизо топката в мрежата и изравни резултата – 1:1. Преди това реферът даде една минута продължение на първата част, но голът падна доста повече от минута след изтичането му. След почивката, в 54-та минута Лукаш Гикиевич получи страхотна топка след центриране на Мики Орачев отляво и стреля с глава, но ударът му срещна напречната греда. Три минути по-късно след центриране на Ради Цонев, Аймен Белаид тръгна към топката, но беше задържан. Реферът не даде дузпа, но после Лукаш Гикевич от няколко метра не можа да насочи топката към мрежата.

В 63-та минута Луис Педро получи топката около границата на наказателното поле и с хубав фалцов удар не остави шансове на Емил Михайлов – 2:1 за Левски. В 69-та Рангел Абушев стреля от пряк свободен удар, но прекалено анемично и Пламен Илиев улови. В 73-та минута играчите на Марек пробваха да затруднят с удари от далечна дистанция Пламен Илиев, но първо Златко Бонев не го затрудни, а после и Димитър Димитров. В 82-та минута съдията отсъди дузпа в полза на Левски заради нарушение срещу Гикевич в пеналта. Борислав Цонев изпълни точно отсъдената дузпа и оформи крайното 3:1 за Левски.

Снимка: Официален сайт на Левски

338